Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ 103η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

2023-06-18

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία κατόπιν προσκλήσεως παρευρέθηκε στον εορτασμό της 103ης επετείου Ελευθερίων της Θράκης , που διοργάνωσε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας στις 18/6/2023 στην Αθήνα Στα πλαίσια των εκδηλώσεων εψάληΔοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση Αθηνών και στη συνέχεια έγινε μετάβαση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Πολιτιστικών Θρακικών Συλλόγων και άλλων Πολιτιστικών Σωματείων και Φορέων, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στον εορτασμό η Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κ. Άννα Αλεξανδράτου – Δελλαπόρτα, η οποία κατέθεσε στεφάνι και την κ. Ευαγγελία Δελλαπόρτα Μέλος του Δ.Σ.

Η Επέτειος αναφέρεται στην απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της Μητέρας Ελλάδας στις 14 Μαΐου του 1920 μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετέχοντας στην ιστορική Επέτειο των Ελευθερίων της Θράκης εκφράζει την Ευχή όλοι οι λαοί του κόσμου να συνυπάρχουν ειρηνικά, να μην καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πανανθρώπινες αξίες, να υπάρχει σεβασμός της ζωής και της ελευθερίας κάθε ανθρώπου.

                                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                          H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ                ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΙΝΗ-ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ