Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ 142η ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

2023-11-26


Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία κατόπιν προσκλήσεως παρευρέθηκε στον εορτασμό της 142ης Επετείου Ελεύθερης Θεσσαλίας (1881-2023), στις 26 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων η «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» εψάλη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Αθηνών (στην Πλάκα) και στη συνέχεια με τη συνοδεία Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων έγινε μετάβαση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Θεσσαλικών Συλλόγων και άλλων Πολιτιστικών Σωματείων και Φορέων, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στον εορτασμό η Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κ. Άννα Αλεξανδράτου – Δελλαπόρτα, η οποία κατέθεσε στεφάνι και τα Μέλη του Δ.Σ. Ευαγγελία Δελλαπόρτα και Ιωάννη Σάμιο. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Η Επέτειος αναφέρεται στην Απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους το 1881, στην αντίσταση, τη γενναιότητα και τον αγώνα του Θεσσαλικού λαού λαού που στάθηκε καθοριστική, αφού η Θεσσαλία στάθηκε ορμητήριο και απετέλεσε προπύργιο εξορμήσεως για την Απελευθέρωση της Ηπείρου.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετέχοντας στην ιστορική Επέτειο της Απελευθέρωσης της Θεσσαλίας, εκφράζει την Ευχή να σταματήσουν οι πόλεμοι όπου γης και όλοι οι λαοί του κόσμου να συνυπάρχουν ειρηνικά, να μην καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι πανανθρώπινες αξίες, να υπάρχει σεβασμός της ζωής και της ελευθερίας κάθε ανθρώπου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ                      ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΙΝΗ-ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ