Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ 75η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2023-03-18

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία κατόπιν προσκλήσεως παρευρέθηκε στην 75η Επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στον Πειραιά στις 18 και 19 Μαρτίου 2023 με διοργανωτές την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων με τη συμμετοχή παροικιακών πολιτιστικών σωματείων των Δωδεκανήσων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των Πολιτικών Κομμάτων, των Στρατιωτικών Αρχών, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πολιτιστικών Φορέων και Σωματείων. Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσώπησανεκ μέρουςτου Δ.Σ. η Πρόεδρος κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα, ο αναπληρωτής ταμίας κ. Ιωάννης Σάμιος και ο κ. Παναγής Λυκούδης μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής.

Στις 18/3/2023 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κυρίτση και στη συνέχεια η πομπή με τη φιλαρμονική Ρόδου, επισήμους, σωματεία και πλήθος κόσμου έφτασε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα για κατάθεση στεφάνων.

Εκ μέρους της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στεφάνι κατέθεσε η Πρόεδρος κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα, εκπροσωπώντας τα Πολιτιστικά Σωματεία των νησιών μας.

Στις 19/3/2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εκδήλωση από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων με Καλλιτεχνικά συγκροτήματα από τα νησιά της Δωδεκανήσου, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου. Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Σωτήρχος.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συγχαίρει τους διοργανωτές για την άψογη διεξαγωγή των εκδηλώσεων για την 75η Επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και συμμετέχει ενεργά σε κάθε κάλεσμα που κρατά ζωντανή την Παράδοση και την Ιστορία κάθε τόπου της Πατρίδας μας!

                                                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                      H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ                          ΣΤΕΛΛΑ ΣΑΡΑΚΙΝΗ-ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ