Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

2019-05-18

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετείχε στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ με τη Χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς που έγινε στο Πολιτιστικό κέντρο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ» στο Ηράκλειο Αττικής και διοργανώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου στις 16, 17 &18 Μαΐου 2019.

Η έναρξη του Φεστιβάλ ήταν την Πέμπτη 16/5/2019 στις 6.30΄μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 18/5/2019 με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή χορωδιών από Συλλόγους και Σωματεία που εδρεύουν στην Αττική. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι Δήμων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Συλλόγων και Σωματείων που συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπάμπαλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Δέσποινα Αϊβατζίδου- Ποριώτου και άλλοι προσκεκλημένοι παρουσία πλήθους κόσμου που παρακολούθησε το Φεστιβάλ.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ την πρώτη μέρα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Δέσποινα Αϊβατζίδου- Ποριώτου κατά την εναρκτήρια ομιλία της τόνισε ότι «Τα όνειρα, η Μουσική και η Αγάπη δεν έχουν ημερομηνία λήξης» και «το Φεστιβάλ είναι ένα από τα παιδιά μας (του Δήμου) στον τέταρτο χρόνο ηλικίας του και κάθε διοργάνωση είναι πιο μεγάλη και πιο πλούσια από την προηγούμενη» Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κ. Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου και συνεχάρη το Δήμο Ηρακλείου για τη διοργάνωση και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο για το πολιτιστικό της έργο. Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία στο Φεστιβάλ εκπροσώπησαν επίσης μαζί με την Πρόεδρο, η Γενική Γραμματέας κ. Άννα Αλεξανδράτου-Δελλαπόρτα, η Αντιπρόεδρος κ. Κατερίνα Γρηγορίου. Από το Σύλλογο Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς παραβρέθηκαν επίσης (πέραν από την Αντιπρόεδρο Άννα Αλεξανδράτου), η Πρόεδρος κ. Ανθούλα Αλεξανδράτου- Καλογηροπούλου, ο Γ. Γραμματέας κ. Παναγής Λυκούδης, το Μέλος Δ.Σ. κ. Τάσος Καλογηρόπουλος.

Μετά τους χαιρετισμούς η χορωδία μας άνοιξε το Φεστιβάλ με Μαέστρο τη Χριστίνα Ρόκκου, τη Σταματία Σκαλενάκη στο πιάνο, το Νίκο Αρμενιάκο, τη Ντίνα Αρμενιάκου και τη Φρόσω Γκογκόση στα Μαντολίνα. Τραγούδησε Νίκο Καββαδία, Παραδοσιακά Επτανησιακά Τραγούδια, Καντάδες και έκλεισε την παρουσίασή της με το τραγούδι «Κεφαλλονιά» (ποίηση Α. Καλκάνη, Μουσική Δ. Καλκάνη).

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συγχαίρει το Δήμο Ηρακλείου για την άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ και θα συνεχίσει να είναι αρωγός τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν τον Πολιτισμό, την Παράδοση και στηρίζουν τον Άνθρωπο και τις Πανανθρώπινες Αξίες.

Η Πρόεδρος                                                                          Η Γενική Γραμματέας

Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου                               Άννα Αλεξανδράτου- Δελλαπόρτα