Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

2019-02-07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετείχε στην κορυφαία εκδήλωση «Πίτα του Ηπειρώτη» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

Μία από τις ενότητες της εκδήλωσης είναι η «Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο», όπου, κάθε χρόνο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία δίνει τη δυνατότητα σε συλλόγους από άλλες γεωγραφικές ενότητες της χώρας να χορέψουν τους χορούς τους και να παίξουν τη μουσική τους, με σκοπό τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Φέτος, η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στα Επτάνησα και η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη. Η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, καθώς και πολλοί Επτανήσιοι, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Το πρόγραμμα των Επτανήσων ξεκίνησε με τη χορωδία «ΦΑΙΑΚΩΝ ΩΔΗ» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», η οποία παρουσίασε τοεπτανησιακό τραγούδι «Ο Θύμιος», υπό τη Δ/νση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. Ακολούθησαν τα χορευτικά: 1. Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» 2. Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, 3. Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου & 4.Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Καρυάς Λευκάδας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ». Όλα τα χορευτικά μαζί, ντυμένα το καθένα με την παραδοσιακή στολή του νησιού τους, χόρεψαν τους χορούς: 1. Συρτός Λευκάδας, 2. Αϊ-Γιώργης Κέρκυρας, 3. Μεγάλος Ζακυνθινός 4. Μέρμηγκας Κεφαλονιάς & 5.Διπλός Κυθηραϊκός.

Τα Επτάνησα με τα τραγούδια και τους χορούς τους ξεσήκωσαν και ενθουσίασαν τον κόσμο που βρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συγχαίρουμε την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την ευχαριστούμε για την τιμή που έκανε στα Επτάνησα να συμμετάσχουν στο μεγάλο αυτό αντάμωμα παράδοσης και πολιτισμού.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΙΟΥ - ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ                            ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ