Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

2019-09-30

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και δέηση στο Μνημείο του εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στη συνέχεια πομπή, παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής, κατευθύνθηκε προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εκπροσώπων από την πολιτειακή, πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, φορέων, πολιτιστικών σωματείων και πλήθους κόσμου.Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Άννα Αλεξανδράτου- Δελλαπόρτα και άλλα Μέλη τουΔ.Σ.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία με τη συμμετοχή της στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας καταδικάζει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες, όπως ο σεβασμός της ζωής και της ελευθερίας κάθε ανθρώπου.

                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΙΟΥ-ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ                                 ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ- ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ