Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΟ «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2019»

2019-03-06

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία παρευρέθηκε στο «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2019», τη μεγαλύτερη Έκθεση Ελληνικών κρασιών στον κόσμο, η οποία διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών από 2 έως 4 Μαρτίου 2019. Η Έκθεση φιλοξένησε οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και οινοπαραγωγούς από τα νησιά μαςπου συμμετείχαν μέσω της πρόσκλησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η οποία ήταν από τους βασικούς διοργανωτές της Έκθεσης.

Μέλη του Δ. Σ. της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας επισκεφτήκαμε την Έκθεση και μας υποδέχτηκαν ο Διευθυντής Γραφείου του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος - Τζάκης και οι οινοπαραγωγοί των νησιών μας στο περίπτερο την ΠΙΝ με τους οποίους συνομιλήσαμε και τους συγχαρήκαμε για τη συμμετοχή τους και την προσπάθειά τους να γνωρίσουνκαι να γευτούν οι επισκέπτες της Έκθεσης τις τοπικές ποικιλίες κρασιών των νησιών μας. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε προτάσεις για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και κίνητρα από την Πολιτεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξή του, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στη μείωση της μετανάστευσης των νέων μας, προπαντός στην μείωση μετανάστευσης νέων επιστημόνων.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συγχαίρει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και όλους τους οινοπαραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση για τη σημαντική τους βοήθεια στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών ποικιλιών κρασιού και γενικά του τοπικού πλούτου της Ιόνιας Γης σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

                    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΙΟΥ-ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ                ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ-ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ