Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο

2017-06-12

Αθήνα 12 Ιουνίου 2017

Αρ. πρωτ: 43

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας στα γραφεία του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, επί της οδού Θεμιστοκλέους 5 στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, το κάθε μέλος του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας, κατέθεσε υπόμνημα για τα προβλήματα του νησιού που εκπροσωπεί, όπως και για τα προβλήματα των Επτανησίων που ζουν μακριά από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Κάθε υπόμνημα περιλάμβανε προτάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν λεπτομερώς σε πνεύμα εποικοδομητικό. Ο κος Γαλιατσάτος, ανέφερε ότι, η κάθε πρόταση θα ερευνηθεί, θα απαντηθεί και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο προς εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που τέθηκαν, ενώ διαβεβαίωσε ότι μετά την επιτυχή αυτή πρώτη συνάντηση με το τριτοβάθμιο επίσημο όργανο εκπροσώπησης των Επτανησίων στην Αττική, θα ακολουθήσουν πολλές, με στόχο την επικοινωνία και την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και ευχήθηκε τη συνέχεια των προσπαθειών αλληλοενημέρωσης, οι οποίες ενισχύουν τη συμβολή της για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η προώθηση των συμφερόντων των νησιών του Ιονίου, χωρίς εξαιρέσεις και διαχωριστικές γραμμές.