ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

2019-11-20

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου συναντήθηκε στην Αθήνα μετα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, η οποία ως τριτοβάθμιος φορέας πολιτισμού εκπροσωπεί όλα τα Ιόνια Νησιά, σε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας και μια πρώτη εκτίμηση των προβλημάτων που αφορούν τα νησιά μας.

Η Περιφερειάρχης υποδέχτηκε πολύ φιλικά και φιλόξενα το Δ.Σ. της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας και ενημερώθηκε για το πολιτιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο της.

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας, επίσης, επεσήμαναντα κύρια προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, και για τα οποία απαιτείται άμεση παρέμβαση και αντιμετώπιση από την Π.Ι.Ν και τους αντίστοιχους Δήμους.

Η Περιφερειάρχης ανέπτυξε εν συντομία τα σχέδια της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιών .

Αναπτύχθηκαν, τέλος, προτάσεις συνεργασίας της Π.Ι.Ν με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία στα πλαίσια από κοινού πολιτιστικών δράσεων.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία ευχαρίστησε την κ. Περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συνάντηση και συμφώνησαν να επακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις συνεργασίας σχετικές με θέματα που αφορούν στα νησιά μας και κοινές δράσεις με τη Συνομοσπονδία.


               Η Πρόεδρος                                                                      Η Γενική Γραμματέας

Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου                                     Άννα Αλεξανδράτου- Δελλαπόρτα