ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΗΝ 6η ΕΧΠΟΤΡΟΦ

2019-02-05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας- η 6η Έκθεση Τροφιμών και Ποτών « EXPOTROF 2019».

Στην έκθεση συμμετείχε, για ακόμη μία φορά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την οποία εκπροσώπησαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φοντάνας, ο Διευθυντής Γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος -Τζάκης, και ο Έπαρχος Ιθάκης κ. Σπύρος Τσιντίλας.

Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κ. Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Σωτήρχος, η Γενική Γραμματέας κ. Άννα Αλεξανδράτου- Δελλαπόρτα και η κ. Ευαγγελία Δελλαπόρτα, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Επίσης, στην έκθεση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Ιωάννης Σάμιος, μέλος του Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, Παναγής Λυκούδης, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς, η κ. Βάντα Αγάθου Πρόεδρος και ο Δημήτρης Ζώταλης,ταμίας του Συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ».

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης επισκεφτήκαμε το Περίπτερο της ΠΙΝ όπου συνομιλήσαμε με τους παραγωγούς των Νησιών μας και τους συγχαρήκαμε για την προσπάθειά τους να γνωρίσουν και να γευτούν οι επισκέπτες της Έκθεσης τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα των νησιών μας.

Τη δεύτερη μέρα της Έκθεσης στο Πρόγραμμα «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που είχαν την τιμητική τους τα Επτάνησα, το Πρόγραμμα πλαισιώθηκε από Καλλιτεχνικά Συγκροτήματα των νησιών μας που μάγεψαν με παραδοσιακά τραγούδια, καντάδες και χορούς όλους τους παρευρισκομένους και τους επισκέπτες της Έκθεσης, και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας με Πρόεδρο τον κ. Σπύρο Βουλισμά, που παρουσίασαν την Επτανησιακή Κουζίνα προσφέροντας σε όλους Κερκυραϊκές νοστιμιές.

Τα καλλιτεχνικά Συγκροτήματα που συμμετείχαναπό τα Νησιά μας στην εκδήλωση είναι:

· Χορωδία του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων "Η ΕΥΓΕΡΟΣ" Κεφαλλονιάς .

· Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ συγχαίρει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση, διότι βοήθησαν σημαντικά στην ανάδειξη του τοπικού πλούτου των Επτανήσων και στην προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Ιόνιας Γης σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΙΟΥ-ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ                      ΑΝΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ - ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ